Anrik historia

I denna historiska byggnad där du snart ska checka in, ritades av Axel Kumlien för att bli Norrlands modernaste vårdinrättning. Det ursprungliga namnet, Furunäset Asyl och Hospital, var ett stort steg mot den moderna sjukvård vi känner idag. Vid tiden för invigningen ansågs den imponerande byggnaden vara det mest storartade komplexet i hela Norrland.

Axel Kumlien hade tidigare ritat Grand Hôtel i Stockholm och ansatte samma ton i Furunäset med ljus arkitektur och vackert välvda fönster. Läget intill Piteälven möjliggjorde ankomst via vatten. Än idag står de röda trähusen kvar som nyttjades som tjänstebostäder till det stora sjukhuset.

Dagens Furunäset Hotell och Konferens är en trestjärnig anläggning med gott plats för hela familjen. Men åren har inte gått spårlöst förbi. Det sägs att vissa av hotellets rum är hemsökta. Spökvandringar är inte ovanliga. Det fick deltagarna i tv-programmet Det okända erfara som lockades av historierna och myterna som omger hotellet. 

Oavsett intresse kommer ni att trivas väl på Furunäset Hotell och Konferens och ha något att berätta om efteråt.

Teknik utöver det vanliga

På Furunäset vet vi hur viktigt det är med en fungerande uppkoppling. Både för att streama favoritserien på kvällen och för att kunna hålla stora digitala möten med höga grav på dataöverföring. Därför har vi har även byggt ut vårt Wifi-nät till ett av Sveriges bästa enligt Europas största hotelleverantör Hoist. 

Vi har dessutom uppgraderat våra hotellrum med moderna 55 eller 65 tums Philips UHD tv-apparater med inbyggd Chromecast. Vi kompletterar detta med ett gediget kanalpaket där vi hoppas att alla kan hitta något att vila ögonen på. 

Träna på Step In

Som boende på Furunäset finns det möjlighet att träna på det närliggande gymmet Step In.

Borggårdens Matsalar

I samma byggnad som hotellet ligger den nyrenoverade restaurangen Borggårdens Matsalar. Totalt finns det sittplatser för cirka 200 matgäster och en bar med fullständiga rättigheter. Lunch serveras måndag till fredag med två till tre varma rätter, salladsbuffé samt dessert och soppa vissa dagar.

Borggårdens Matsalar står även maten vid konferenser om så önskas.

Omgivning

Området runt Furunäset har stora parkliknande ytor och härliga stränder med promenadstråk som tillåter rekreation på alla nivåer. Granne med hotellet ligger träningsanläggningen Step In. Som boende får man låna gymkort gratis i hotellreceptionen. Centrala Piteå ligger bara fem minuter bort.

Här nedan listar vi några aktörer som ligger hotellet varmt om hjärtat.

Rubrik

Avstånd från Furunäset

  • Fotbollsplan  100 m
  • Step In Träningsanläggning  200 m
  • Busshållplats  400 m
  • Lekplats  450 m
  • Mataffär  1 km
  • Piteå Sjukhus  2,8 km
  • Piteå Centrum  3,7 km
  • Piteå Bussstation  4,3 km