Historien om Furunäset

Furunäset Hotell och Konferens byggdes 1887, och var då designat för ett helt annat syfte än idag. Axel Kumlien, som tidigare ritat Grand Hotell i Stockholm, hade då fått uppgiften att rita ett sjukhus. Furunäset Asyl & Hospital var ett steg närmare den moderna sjukvården i Norrbotten och vid invigningen ansågs sjukhuset vare det mest storartade byggnadskomplexet i hela Norrland!

Axel Kumlien ritade en byggnad med ljus arkitektur och vackert välvda fönster. Furunäset Hotell och Konferens ligger endast ett stenkast från Piteälven, där många av hospitalets patienter anlände och togs emot. I området runt hotellet hittar du även de vackra röda trähus som en gång fungerade som tjänstebostäder.

Furunäset Hotell och Konferens är idag ett modernt trestjärnigt hotell- och konferensanläggning, med plats för hela familjen! 

Furunäset Hotell och Konferens har inte bara blivit känt för sin vackra arkitektur – anläggningen har även blivit omtalad i tv-programmet ”Det okända”!

Det sägs att vissa rum på hotellet är hemsökta, och besökare har förr lockats hit på så kallade spökvandringar. Såklart är hotellet med sina stora lokaler och långa korridorer ett utmärkt val för dig som uppskattar liknande historier.

Oavsett om du besöker oss för vår spännande historia eller för vår moderna och eleganta anläggning så hälsar vi dig hjärtligt välkommen till Furunäset Hotell och Konferens!